Η Ελληνική Μαλακολογική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε) θα προκηρύσσει μία ετήσια υποτροφία, αποκλειστικά για τα μέλη της, για τα επόμενα τρία χρόνια (2025 2027), με αντικείμενο την έρευνα σε οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τα Μαλάκια της Ελλάδας ή της Κύπρου.
ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
Κάθε υποτροφία θα ανέρχεται έως το ποσό των €1.500 και θα έχει διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους. Η ερευνητική πρόταση που θα χρηματοδοτήσει η Ε.Μ.Ε δεν θα πρέπει να λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από άλλη πηγή.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Υποψηφιότητα για την υποτροφία μπορεί να καταθέσει κάθε οικονομικά τακτοποιημένο μέλος της Ε.Μ.Ε. Για την υποβολή της υποψηφιότητας απαιτείται η κατάθεση των εξής:
- Σύντομο βιογραφικό σημείωμα (μέγιστο 2 σελίδες)
- Σύντομη περιγραφή του σκοπού και του αντικειμένου της πρότασης (έκτασης κατ’ ελάχιστον μιας σελίδας, μέγιστο τέσσερεις σελίδες συμπεριλαμβανομένης της βιβλιογραφίας)
- Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ερευνητικής πρότασης
- Ανάλυση του αιτούμενου ποσού και της αναγκαιότητας της χρηματοδότησης (χωρίς περιορισμούς όσον αφορά στις κατηγορίες δαπανών)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Η επιτροπή αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων θα αποτελείται από τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Μ.Ε. Στις περιπτώσεις που κάποιο μέλος του Δ.Σ συμμετέχει άμεσα (π.χ. είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας) ή έμμεσα (π.χ. ο/η υποψήφιος/α είναι συγγενής ή συνεργάτης σε οποιοδήποτε επίπεδο) σε μία ερευνητική πρόταση, θα αποσύρεται από την αξιολόγησή της. Πέραν όσων αναφέρονται παραπάνω, το Δ.Σ. θα εξετάζει ευνοϊκά προτάσεις που θα υποβάλλονται από νέους/ες ερευνητές/νήτριες.
ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ/ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Για το τρέχον έτος (2025), υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την 30η Απριλίου 2025 στο e–mail της Ε.Μ.Ε hellenicms@gmail.com (Τίτλος μηνύματος: Υποτροφία ΕΜΕ_ΟΝΟΜ/ΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ). Οι αξιολογήσεις θα ανακοινωθούν μέχρι την 31η Μαΐου 2025 στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Ε (https://www.heme.gr/).
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Η καταβολή των εγκεκριμένων ποσών της υποτροφίας θα γίνεται σε συνεννόηση με την/τον Ταμία της Ε.Μ.Ε τις αμέσως επόμενες ημέρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ
Ο/η υπότροφος οφείλει να υποβάλει, στο τέλος του έτους, αναλυτική έκθεση που θα περιγράφει την έρευνά του/της, τα αποτελέσματά της και τον ρόλο της χρηματοδότησης από την Ε.Μ.Ε στην υλοποίησή της. Η έκθεση θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη για το ευρύ κοινό, αποφεύγοντας εξειδικευμένα τεχνικά στοιχεία.
Επιπλέον, η έρευνα θα πρέπει να παρουσιαστεί σε ένα εθνικό ή διεθνές συνέδριο, μέσω προφορικής ή αναρτημένης ανακοίνωσης (poster), όπου θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η οικονομική ενίσχυση από την Ε.Μ.Ε και να γίνεται χρήση του λογότυπου της Ε.Μ.Ε. Αντιστοίχως, η οικονομική ενίσχυση από την Ε.Μ.Ε θα πρέπει να αναφέρεται ρητά σε περίπτωση δημοσίευσης των αποτελεσμάτων σε επιστημονικό άρθρο.
Κατεβάστε το ακόλουθο κείμενο
Υποτροφία ΕΜΕ_2025